ACTUEEL

Buitenpoli Lemmer krijgt body

Het Antonius Ziekenhuis uit Sneek wil een polikliniek openen in Lemmer, zo meldt Medisch Contact. Daarmee krijgt de beoogde dependance zwaardere zorgfuncties dan aanvankelijk gepland.

Een klein jaar geleden kwam het Antonius naar buiten met plannen voor een dependance in Lemmer. In de eerste aanzet leek de dependance zich te zullen beperken tot eenvoudige medische handelingen. Door ruimtegebrek op de locatie Emmeloord zal volgens Medisch Contact ondermeer de vakgroep geriatrie poliklinische zorg in Lemmer gaan aanbieden. Mogelijk verhuizen ook enkele andere specialismen naar Lemmer.

Herinrichting

Als de plannen van Antonius doorgaan, beschikt Lemmer straks over twee buitenpoli’s. Ziekenhuis De Tjongerschans uit Heerenveen opende in februari 2010 een polikliniek in Lemmer. In hoeverre er overleg tussen beide ziekenhuizen is over het zorgaanbod is niet duidelijk. De Friese ziekenhuizen en zorgverzekeraar De Friesland zijn al wel enige tijd in overleg over de herinrichting van het Friese ziekenhuislandschap.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top