ACTUEEL

Van der Palen hoogleraar gezondheidsonderzoek

Job van der Palen is benoemd tot bijzonder hoogleraar Evaluatie en Assesment in Gezondheidsonderzoek aan de Universiteit Twente (UT). Van der Palen is daarnaast als coördinator wetenschappelijk onderzoek verbonden aan Medisch Spectrum Twente (MST). Hier doet hij onder andere onderzoek naar zelfmanagementprogramma’s voor mensen met chronische longklachten (COPD).

Zelfmanagement

In de nieuwe leerstoel wil Van der Palen een nieuwe impuls geven aan zelfmanagementprogramma’s. Vanuit het MST werkte hij hier al aan in samenwerking met UT-gedragswetenschappers. Met de vakgroep Onderzoeksmethodologie, Meetmethoden en Data-analyse wil Van der Palen nieuwe psychometrische methoden ontwikkelen. Deze moeten het mogelijk maken de uitkomsten die de patiënten zelf rapporteren, en daardoor subjectief zijn, beter te interpreteren. De patiënten rapporteren aspecten als kwaliteit van leven, self-efficacy, attitude en therapietrouw.

Van der Palen

Van der Palen is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen in Gezondheidswetenschappen, richting epidemiologie. Sinds 1993 is hij verbonden aan het MST als klinisch epidemioloog en coördinator wetenschappelijk onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top