ACTUEEL

Ziekenhuizen richten MS Centrum Oost-Brabant op

Vier Brabantse ziekenhuizen hebben een kliniek opgericht voor multiple sclerose: het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant. Dit expertisecentrum is een samenwerkingsverband tussen de maatschappen neurologie van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, St-Anna Ziekenhuis in Geldrop en Ziekenhuis Bernhoven in Veghel/Oss. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Regionaal MS Centrum Oost-Brabant

Op donderdag 29 september wordt het het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant officieel geopend. Het centrum is een initiatief van de neurologen Michel Bos (St. Anna Ziekenhuis) Mariëlle Bartolomeus (Bernhoven), Gerald Hengstman (Catharina Ziekenhuis) en Maaike Bos (Elkerliek ziekenhuis). In Oost-Brabant wonen naar schatting 1000 ms-patiënten.

Lokale topzorg

In plaats van centralisatie van zorg, met lange reistijden, weinig flexibiliteit en geen kennis van de lokale zorgsituatie, wordt in de vier ziekenhuizen optimale zorg geboden in de directe omgeving van de patiënt. MS-patiënten krijgen zo in de eigen omgeving de best mogelijke chronische zorg volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en met de nieuwste medicatie, aldus de initiatiefnemers. Het Regionaal MS Centrum verleent ook zorg buiten de muren van het ziekenhuis. Zo vinden consultaties plaats in verpleeghuizen en krijgen patiënten bezoek aan huis indien nodig.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top