ACTUEEL

Huisartsen protesteren tegen plan kabinet

Huisartsen protesteren tegen plan kabinet

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) houdt, samen met andere huisartsenorganisaties, donderdag 6 oktober een manifestatie tegen het plan van het kabinet om 132 miljoen te bezuinigen op de huisartsenzorg. Volgens de organisaties komt dat neer op 20.000 euro minder per praktijk.

Averechts effect

De huisartsen waarschuwen dat de ingrepen op de langere termijn averechts zullen werken. De zorg wordt er alleen maar duurder door, voorspellen ze. Huisartsen zullen minder beschikbaar zijn voor de patiënt. Mensen zullen vaker naar het ziekenhuis stappen voor hulp. De zorg is daar veel duurder. Per saldo kost de maatregel dus geld, aldus de organisaties. De manifestatie vindt plaats in de RAI in Amsterdam. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 september 2011

gewoon onzin, de laatste jaren is er mega veel geld gegaan naar de huisartsen. Ze zijn nog altijd moielijk bereikbaar, als patient zie je de ondersteuner meer dan de huisarts, ze werken bijna allemaal parttime ( 3 a 4 dagen), in de avond en nacht is het onmogelijk om een huisarts thuis bij je te krijgen.
Mijn vroegere huisarts had een solo praktijk en was nog beter bereikbaar en aanspreekbaar dan die uit de groepspraktijken van nu.
Gewoon slecht georganiseerd dus.

Top