ACTUEEL

ActiZ: Jan Bonga is een uitzondering

De kwaliteit van de verpleeghuiszorg is voldoende, stelt ActiZ naar aanleiding van de ophef over verpleeghuis Jan Bonga. ActiZ, organisatie voor zorgondernemers, bestrijdt het beeld dat in heel Nederland de verpleeghuiszorg slecht is en roept op tot gezamenlijke actie.

Transparantie in de ouderenzorg

ActiZ betreurt het huidige negatieve beeld over ouderenzorg. Naar aanleiding van de situatie in verpleeghuis Jan Bonga reageert ActiZ met resultaten van metingen onder 38.000 cliënten en hun vertegenwoordigers waaruit blijkt dat de kwaliteit van de zorg voldoende is. Deze metingen zijn onder andere via KiesBeter inzichtelijk voor iedereen.

Verantwoordelijk voor zorgkwaliteit

De financiële middelen en mogelijkheden in de verpleeghuiszorg zijn beperkt. Volgens ActiZ is er een verschil van ongeveer 350 miljoen euro tussen de zorgvraag en de beschikbare middelen. De kwaliteit van de zorg is volgens ActiZ niet alleen een zaak van de bestuurders van de instellingen. ActiZ-directeur Aad Koster schrijft: “We zijn samen verantwoordelijk voor de zorg voor onze ouderen. Als brancheorganisatie, ministerie, Inspectie, zorgkantoor/-verzekeraar of cliëntvertegenwoordiger hebben we allemaal hetzelfde belang en willen we allemaal goede zorg. Dan moeten we ook met elkaar in gesprek gaan over de vraag wat we daar als samenleving voor over hebben!”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top