ACTUEEL

Verloskundigen hekelen marktwerking en NZa

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) beschuldigt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)  in een brandbrief  van subjectiviteit over marktwerking in de verloskunde. Dat meldt de SP op haar site.

Marktwerking zet zorg onder druk

De KNOV is kritisch over de voorlopige resultaten van het onderzoek naar de liberalisering van de verloskundige zorg door de NZa. De KNOV wil de ontwikkeling naar marktwerking dan ook aan banden leggen. De marktwerking zal volgens de organisatie de thuisbevalling en de kwaliteit van de zorg onder druk zetten. Door de marktwerking zal de keuzemogelijkheid om thuis te bevallen vervallen, aldus de KNOV.

Oproep aan minister Klink

SP-kamerlid Marianne Langkamp spreekt van ‘een blind geloof in marktwerking in de zorg’ bij de NZa. Zij roept minister Klink op om meer waarde te hechten aan de mening van de verloskundigen dan aan het advies van de NZa. Marktwerking in de verloskunde is niet wenselijk, stelt Langkamp. Het voorbeeld van de fysiotherapie is wat haar betreft schrijnend. Door de marktwerking is de fysiotherapie meer gericht op prijs dan kwaliteit en is er een toename van bureaucratie. Verloskundige zorg is volgens Langkamp basiszorg die niet aan de markt mag worden overgelaten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top