ACTUEEL

Orde wil zwarte lijst verslaafde artsen

Medisch specialisten die in hun vorige baan slecht functioneerden, moeten op een zwarte lijst komen. Dat wil de Orde van Medisch Specialisten. Het gaat bijvoorbeeld om artsen die door een drank- of drugsverslaving hun werk niet goed kunnen uitvoeren.

Voorkomen van nieuw dienstverband

Een woordvoerster van de Orde heeft een bericht hierover in het Nederlands Dagblad donderdag bevestigd. Met de zwarte lijst moet worden voorkomen dat artsen elders aan de slag gaan. De affaire met de neuroloog in Enschede staat hierbij nog op het netvlies gebrand.

Hetzelfde als andere beroepsgroepen

Vorig jaar heeft de Orde een protocol ingesteld dat collega-artsen kunnen volgen als ze merken dat een dokter zijn werk niet naar behoren uitvoert. Naar schatting zijn er bij één op de twintig specialisten problemen rond het functioneren, aldus de organisatie. Volgens de woordvoerster is dat percentage net zo hoog als bij andere beroepsgroepen.

Online raadplegen

Via een beveiligde website wil de Orde de zwarte lijst zelf beheren. Ziekenhuizen kunnen de lijst raadplegen voordat ze een contract afsluiten met een nieuwe specialist. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top