ACTUEEL

St. Elisabeth verrijkt met geheugenpoli

Het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg heeft een nieuwe gedragsneurologie poli. Na een succesvolle pilot van ongeveer een jaar kunnen patiënten nu terecht bij de poli voor diagnose, behandeling en nazorg.

Samenwerkingsverband

De gedragsneurologie poli ontvangt patiënten met geheugenproblemen, cognitieve- en gedragsstoornissen of niet aangeboren hersenletsel. De poli is een samenwerkingsverband tussen het Elisabeth Ziekenhuis, Stichting de Wever en het Revalidatiecentrum Leijpark. In de toekomst wordt dit aangevuld met het nog te bouwen Geriatrisch Behandelcentrum van Stichting de Wever.

Loket voor patiënten en naasten

De geheugenpoli is bedoeld voor patiënten in alle leeftijdscategorieën. Een multidisciplinair team van artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en paramedici is aan de poli verbonden. De initiatiefnemers zijn neuroloog Gerwin Roks en geriater Vincent Vanneste. De poli is een loket voor de patiënt, maar ook voor familieleden en mantelzorgers. Roks: “uiteindelijk leidt een goede behandeling, ook in preventieve zin, vaak tot vermindering van de mantelzorgbelasting.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top