ACTUEEL

‘GGZ Delfland treitert psychiaters’

GGZ Delfland biedt ondermaatse zorg door een chronisch tekort aan psychiaters. Volgens het AD komt dit doordat de instelling haar eigen psychiaters aanzet tot fraude, valsheid in geschrifte pleegt en protesterende specialisten wegpest.

Geen vertrouwen in raad van bestuur

Een groep psychiaters van GGZ Delfland heeft per brief het vertrouwen in de raad van bestuur opgezegd. Andere personeelsleden zouden deze mening delen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is ingelicht, maar wil nog niets kwijt over de klachten.

Reorganisatie-perikelen

In het AD zegt een woordvoerder van GGZ Delfland de organisatie totaal niet te herkennen in de aantijgingen. Hij vermoedt dat de beschuldigingen verband houden met het aangekondigde verdwijnen van zeventig banen bij de organisatie.  De instelling meent dat de brief door slechts een klein aantal psychiaters is ondertekend terwijl anderen volgens het AD juist menen dat het om een meerderheid van de medisch specialisten gaat. De vakbonden en GGZ Delfland bespraken dinsdag de toekomstige reorganisatie. Hierover doen de partijen nog geen uitspraken.

Leugens en zwijggeld

Het is onduidelijk hoe de psychiaters aangezet zijn tot fraude. Volgens de groep psychiaters wordt er in medische verklaringen en verslagen over zelfdoding gelogen. Wanneer specialisten hier tegen in opstand komen, zouden zij worden weggepest of zwijggeld ontvangen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 januari 2011

Dit is denk ik een veel meer voorkomend probleem binnen ggz.ook ggz drenthe liegt en fraudeert met medische verklaringen,rapporten etc...dit is door een groep ex clienten van deze ggz ook opgemerkt.bij klachten volgen pesterijen,intimidatie etc...

Top