ACTUEEL

Van Aartsen genomineerd voor kwakzalversprijs

Van Aartsen genomineerd voor kwakzalversprijs

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is genoemd naar een bekend personage uit het middeleeuws volkstoneel.

Chinese keten

Mensen komen volgens de vereniging in aanmerking als ze de kwakzalverij in Nederland hebben bevorderd. Van Aartsen en zijn gemeente hebben zich ingezet om een Chinese keten Yu Zu Tang voor alternatieve geneeswijzen naar Den Haag te krijgen. Een vestiging van het bedrijf is vorig jaar oktober in de Haagse binnenstad geopend. Volgens de vereniging tegen de kwakzalverij, een club van artsen, houdt het bedrijf zich bezig met 'nieuwlichterij' als voetzoolreflexologie. Daarbij heeft de gemeente volgens de antikwakzalvers 50.000 euro subsidie gegeven aan een internationaal congres over Chinese geneeswijzen.

Genomineerden

Een van de acht andere genomineerden is prof. dr. H. Pols, decaan van de medische faculteit van het Rotterdamse Erasmus mc. Hij accepteerde een volgens de antikwakzalvers "frauduleus" proefschrift waarin het nut van Chinese moxabranden werd bewezen. Door verwarming van de kleine teen zou een ongeboren baby van stuitligging naar hoofdligging kunnen worden geplaatst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top