ACTUEEL

ADRZ verkoopt pand Zierikzee

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis verkoopt het ziekenhuispand in Zierikzee per 1 november voor 5 miljoen euro aan Health Estate Center. Het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) heeft met de verkoop ingestemd. Het ziekenhuis heeft de verkoop na deze instemming donderdag bekend gemaakt.

Aanleiding voor de verkoop was onder meer dat het ziekenhuis minder dan de helft van het gebouw in gebruik had. Ondanks de medebezetting van huurders was de bezetting niet rendabel voor het ziekenhuis, volgens woordvoerder Jaap Neleman. De nieuwe eigenaar Health Estate Center gaat het beheer en onderhoud van het pand verzorgen. Dit scheelt het ziekenhuis structureel 200.000 euro per jaar aan onderhoudskosten. De boekwinst op het pand bedraagt 1 miljoen euro. Dit kan het ADRZ in 2011 eenmalig bij het bedrijfsresultaat tellen.

Nieuwe ziekenhuisactiviteiten

Onder de nieuwe eigenaar worden straks nieuwe ziekenhuisactiviteiten ontplooit, zegt Neleman. De Victoria Kliniek start aanvullende poloklinieken. Operatiekamers die aanwezig zijn worden weer in gebruik genomen. Ook komt er in het pand een buurtpension voor bedverpleging. "Het wordt een veel levendiger medisch centrum wat aantrekkelijk is voor de regio", aldus Neleman.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top