ACTUEEL

'Inspectie moet beter naar artsen luisteren'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had sneller kunnen reageren op de melding van drie artsen dat de zorg in verpleeghuis Jan Bonga in Amsterdam onder de maat is, aldus staatssecretaris Jet Bussemaker.  Ze gaat de inspectie erop aanspreken dat ze signalen van artsen serieus moeten nemen.

Spoeddebat over Jan Bonga

De Tweede Kamer heeft in het spoeddebat al aangegeven dat de IGZ veel te slap heeft opgetreden nadat de drie verpleeghuisartsen aan de bel hadden getrokken. De artsen stapten op bij Jan Bonga omdat ze niet langer voor de kwaliteit van de zorg konden instaan. Bussemaker sprak donderdag met twee van de artsen en met de raad van bestuur van de instelling, die een onderzoek laat uitvoeren naar de kwestie. Jan Bonga krijgt tot half mei de tijd om tot een verbeterplan te komen.

Van zwijgcultuur geen sprake

Vorig jaar was er al een verbeterplan opgesteld, maar daar is de inspectie nog niet tevreden over. Het gaat wel beter met het verpleeghuis, zei Bussemaker, maar er schort nog wel het nodige aan. De kwaliteit van de locaties en medewerkers kan worden verbeterd. De directie zou ook beter naar klachten van het personeel moeten luisteren. Bussemaker vond het te ver gaan om, zoals de SP aanvoerde, te spreken van een zwijgcultuur in Jan Bonga. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top