ACTUEEL

Menzis: zorgpremie wordt nog hoger

De zorgpremie stijgt volgend jaar nog verder dan het kabinet denkt, zei bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van zorgverzekeraar Menzis vrijdag in Nieuwsuur.

De donderdag gepubliceerde begroting van Sociale Zaken gaat uit van een stijging van gemiddeld 11 euro naar 1.222 euro per jaar. Het kabinet schuift de problemen voor zich uit, stelde Van Boxtel. "Onze inkomens zullen de komende jaren niet of nauwelijks toenemen, van geen enkele Nederlander. Het gat tussen wat de mensen kunnen betalen en wat de zorg gaat kosten, wordt steeds groter." (ANP)

5 Reacties

om een reactie achter te laten

gieselbach

17 september 2011

ik denk dat we maar een nieuwe wet moeten maken, waarin we ons op onze 65e verjaardag moeten melden voor een euthenasie injectie. zijn ze in een keer van alle ellende af. geen vergrijsing, geen aow, geen pensioenen.

ANH Jansen

17 september 2011

Dit is spel voor de buhne.

In de achterkamertjes is het wettelijk verplicht basispakket al voorgelegd aan de verzekeraars. Tot op heden zijn zij akkoord gegaan. De theoretische rekenpremie gaat nu met een 11 euro omhoog. Verzekeraars kunnen daaronder of erboven zitten. Gemiddeld moeten ze uitkomen op de rekenpremie. Die rekenpremie is immers afgeleid van het BKZ.

Door nu aan te geven dat de rekenpremie te laag is geschat zetten de verzekeraars druk op de overheid.

In November komen de ziektekostenpolissen uit. De komende weken gaan verzekeraars proberen het basispakket verder terug te dringen om zo de aanvullende verzekeringen te kunnen opschroeven.

Kan ook zijn dat de verzekeraars de risico verevening willen handhaven en de nacalculatie. Voor wat, hoort wat bij de grote jongens onder elkaar.

Ondertussen schendt de Overheid de afspraak dat nominale premie gelijk zou zijn aan de inkomensafhankelijke premie, dit om de concurrentie positie van Nederland niet te verslechteren. De grens van de inkomensafhankelijke premie is opgeschroefd van 33.000 naar 50.000 euro. In stilte. Zoals dat soort dingen gaan in Nederland.

En Menzis pleit voor afschaffing van de Restitutie polis. Die maakt sturing en budgettering onmogelijk.

Als iedereen een verplichte In Natura verzekering heeft met een nagenoeg inkomensafhankelijke premie is er geen enkel verschil meer tussen een ziekenfonds en een private verzekeraar. Dan kan de Nederlandse Overheid de overbodige tussenlaag verzekeraars schrappen. Valt er 10 miljard euro opgepotte premies in de staatskas en stijgt de doelmatigheid in de zorg met 8 miljard verlaging beheerskosten en vermindering administratieve lasten, als het geen 15 miljard euro is..........

In 2016 vervalt de termijn van 10 jaar. Daarna behouden de private verzekeraars de staatssteun in de vorm van verworven ziekenfondspremies.

Geen wonder dat Roger van Boxtel er erg ongerust en paniekerig uitzag tijdens de uitzending; stel je voor dat de journaliste zou doorvragen................

Anoniem

19 september 2011

Goede bijdrage van ANH Jansen!

oSEHkAQofLejx

17 oktober 2011

IJeNT7 <a href="http://indfuwoqpnwz.com/">indfuwoqpnwz</a>

rApHtIGo

18 oktober 2011

Ny2wCf , [url=http://zhstmcrsiaks.com/]zhstmcrsiaks[/url], [link=http://mbnyuozqvuno.com/]mbnyuozqvuno[/link], http://dytrjmaugzpn.com/

Top