ACTUEEL

Nieuwe opleiding zorglogistiek in ontwikkeling

NVZ vereniging van ziekenhuizen, ActiZ organisatie van zorgondernemers en de vereniging Logistiek management (vLm) tekenen deze week een convenant voor het ontwikkelen van een opleiding in de zorglogistiek. Volgens Logistiek.nl is de animo vanuit de zorgsector groot.

Subsidie van VWS

Het project, LogiZ (Logistieke opleidingen in de Zorg, ontvangt een subsidie van drie miljoen euro van het ministerie van VWS. Het totaalbudget is vier miljoen euro. NVZ en vLm ontwikkelden samen al een masterclass patiëntenlogistiek. ActiZ is een nieuwe samenwerkingspartner.

Mede-ontwikkelaars gezocht

De modules van het opleidingenhuis vergroten en verbeteren de logistieke kennis in ziekenhuizen en van zorgondernemers in verpleging, verzorging en thuiszorg. Het uitgangspunt van de opleiding is de zorgvraag van de klant. De partijen ontwikkelen meerdere modules op verschillende niveaus. Kennisinstituten kunnen zich aanmelden als mede-ontwikkelaar van de modules. Op 7 juli gaan de gekozen partijen aan de slag en naar verwachting duurt de ontwikkeling een jaar. Reguliere en particuliere opleidingsinstituten kunnen het programma vervolgens opnemen in hun lespakket. Logistiek.nl meldt dat er dan ook een aparte organisatie zal worden opgericht om de borging van het programma en het beheer van de opleidingen in onder te brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top