ACTUEEL

Inspectie wil inzage in sterftecijfers

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil vanaf 2010 inzage in sterftecijfers van ziekenhuizen en de wijze waarop deze tot stand komen. Dat zegt Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal voor de gezondheidzorg, zaterdag in het AD.

Transparant voor het publiek

,,We willen vanaf volgend jaar van alle ziekenhuizen weten hoe zij die sterftecijfers registreren. Dat moet heel precies en zorgvuldig om vergelijkingen mogelijk te maken,'' aldus Van der Wal. De inspectie zal de ziekenhuizen niet dwingen de cijfers ook openbaar te maken, maar Van der Wal denkt dat het publiek de cijfers uiteindelijk zal kunnen inzien. Klinieken zouden daardoor beter hun best doen om de cijfers laag te houden.

Halveren van sterftecijfers

Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks 1735 mensen onnodig sterven in ziekenhuizen. De inspectie en de ziekenhuizen hebben afgesproken dat dat aantal met de helft moet worden verminderd.

Gunstig voor kwaliteit en veiligheid

In Groot-Brittannië zijn de sterftecijfers al langere tijd openbaar. Dit zou een gunstig effect hebben op de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DyUNXzYx

28 februari 2011

U2LuXf <a href="http://jwhxotzrlfgg.com/">jwhxotzrlfgg</a>, [url=http://awntaqnngifg.com/]awntaqnngifg[/url], [link=http://daumssswmyfp.com/]daumssswmyfp[/link], http://gpabtuiubsxr.com/

Top