ACTUEEL

UMC St Radboud opent ééndagspoli ADHD

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen begint een ééndagspoli voor kinderen met een ongecompliceerde vorm van ADHD. Het academische ziekenhuis doet dat in samenwerking met Universitair Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie Karakter.

Snelle diagnose

De ééndagspoli gaat woensdag open en is bedoeld voor kinderen uit de regio met vermoedelijk een ongecompliceerde vorm van ADHD. Binnen één dag krijgen ouders en kind een diagnose, een behandelplan en ondersteuning. De poli moet zorgen voor een verkorting van de wachtlijst. Soms duurt het zes maanden of langer voor kinderen terechtkunnen bij een kinderarts of kinderpsycholoog psychiater. In de aanloop naar een diagnose wordt nu geen onderscheid gemaakt tussen lichte en ernstige vormen van psychische aandoeningen. Elk kind gaat door hetzelfde starttraject, terwijl dat niet altijd noodzakelijk is, aldus het UMC.

Ondersteuning voor de huisarts

Drie van de vier kinderen zou na de sneldiagnose door hun eigen huisarts behandeld kunnen worden met medicatie en gedragstherapie. De huisartsen krijgen hiervoor een training. Ouders kunnen daarnaast op de poli terecht voor groepstrainingen in de omgang met een ADHD-kind. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top