ACTUEEL

Achmea annuleerde eerder operaties in Emmen

Zorgverzekeraar Achmea verwees haar klanten al voor de stop op maagverkleiningsoperaties niet meer naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

‘Slechte interne samenwerking’

Een week voor het stopzetten van maagverkleiningen in het ziekenhuis besloot Achmea al niet langer klanten door te verwijzen. In het NRC Handelsblad zegt een woordvoerder van Achmea: „Afspraken voor operaties werden afgebeld en steeds uitgesteld. Ook waren er klachten over de bejegening.” Daarnaast was de samenwerking met de diëtist niet optimaal, terwijl patiënten juist eerst moeten afvallen voor zij in aanmerking komen voor een operatie. Achmea stuurde haar klanten vanwege slechte samenwerking tussen afdelingen binnen het ziekenhuis al naar andere ziekenhuizen voor de operatiestop.

Eigen initiatief Scheper Ziekenhuis

Volgens het Scheper Ziekenhuis heeft het ziekenhuis zelf besloten de operaties tot een halt te brengen. In Dagblad van het Noorden uit woordvoerster Roely Brouwer van het ziekenhuis haar verbazing over de reactie van Achmea.

Melding bij Trenta genegeerd

Achmea zou op 31 maart al melding van ernstige klachten hebben gemaakt bij Stichting Trenta.  Deze stichting is de rechtspersoon waaronder de behandelingen vallen en waarvan het ziekenhuis volledig eigenaar is. Trenta maakte zich echter geen zorgen en een woordvoerder van het Scheper Ziekenhuis beweert dat zij niets weten van contact tussen Achmea en Trenta.

Complicaties leiden tot operatiestop

Het ziekenhuis annuleerde vorige week per direct alle maagverkleiningsoperaties vanwege relatief veel complicaties in korte tijd. Het gaat om vijf sterfgevallen sinds oktober 2008.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top