ACTUEEL

333.000 Bezwaren tegen patiëntendossier

Half december hebben ongeveer 330.000 mensen bezwaar gemaakt tegen deelname aan het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dat heeft minister Ab Klink (volksgezondheid) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer.

2 procent

Begin december stond de teller nog op 170.000 bezwaren.Dit is zo'n 2 procent van de bevolking. Volgens de minister was op grond van een proef met het elektronisch patiëntendossier te verwachten dat 1 à 2 procent niet zou willen meedoen.

Verplicht

Huisartsen, apothekers en specialisten in ziekenhuizen kunnen met het dossier informatie over patiënten en hun medicijnengebruik raadplegen via een beveiligd computersysteem. Volgend jaar wordt aansluiting van artsen op het systeem verplicht.
(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeninga

21 december 2008

Het kabinet organiseert de zaken toch wel heel bijzonder. Als Klink met de donorwet had gedaan wat hij nu doet met het EPD, hadden we het donorprobleem snel opgelost. En andersom was het netter geweest om het EPD in te voeren op basis van de huidige werkwijze van de donorwet. Opgeven en dan pas meedoen. Klink zet voor mij daarmee de wereld op zijn kop.

Top