Finance

Curator onderzoekt mogelijke fraude bij Meavita

De curator onderzoekt mogelijk fraudeleus handelen bij de afwikkeling van het faillissement van Meavita.  Ook bekijkt de curator of er in de aanloop naar het faillissement sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur. Dit blijkt uit het voorlopige faillissementsverslag van curator Frank Somers.

Financiële transacties

In het faillissementsverslag richt de curator zich op enkele financiële transacties die in januari en februari hebben plaats gehad tussen Meavita Nederland en onderdelen van het concern.
Het gaat hierbij ondermeer om een lening van 3,5 miljoen euro van Meavita Nederland aan de Stichting Meavitagroep, het Haagse deel van het concern.  Stichting Meavitagroep betaalde eerder eind januari 3,8 miljoen euro aan Sensivation B.V. Deze B.V. is weer een honderd procent dochter van Meavita Nederland.
Op het moment van de transacties werd er door verschillende partijen volop overlegd over een mogelijke doorstart dan wel faillissement van Meavita. 

Weg sluizen

De curator onderzoekt of het schuiven met  potjes tot doel heeft gehad om gelden weg te sluizen uit de failliete boedel van het zorgconcern dan wel het buiten de deur houden van schuldeisers.  In dat geval zou er sprake zijn van zogeheten “paulianeus handelen”. De curator komt in september met zijn definitieve bevindingen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

RosaKelsey34

25 december 2010

That's great that people are able to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> moreover, it opens up new opportunities.

Anoniem

15 augustus 2011

wij zijn over genomen van meavita naar tsn
wij staan in de min uren ,nu zegt tsn dat dit door meavita komt ,en wij zijn nu de duppen ,tsn geeft meavita de schuld
curator die heeft jullie gekort .wij vechten al van af 2009
het is nu nog erger ,bij tsn moet je als je niet bang bent ,naar de bond of hoger sp etc .alles daar liegt en bedriegt
geen reiskostenvergoeding geen vakantie alleen aan getekent ,en als je het wil dat het uit gezocht woord .nee wij moeten werk in halen van meavita .en deze mensen hebben hun zakken gevuld ,vrouwen vecht nou .sp bond en hoger

Top