ACTUEEL

Project ‘Prikkelrijke Interventies’ wint V&VN Zorgaward

Project ‘Prikkelrijke Interventies’ wint V&VN Zorgaward

De V&VN Zorgaward 2011 is gewonnen door Jolande Sissing met het project ‘Prikkelrijke Interventies’. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS reikte, samen met V&VN-voorzitter Marian Kaljouw, de prijs uit op 14 oktober. Dit gebeurde tijdens de Week van de Verzorging in Het Gulden Huis in Den Haag.

Ideeën en handleidingen 

Een kaartenbak met ideeën en handleidingen voor prikkelrijke- en prikkelarme activiteiten vormt de kern van het winnende project. Medewerkers kunnen de kaarten op elk gewenst moment gebruiken voor de bewoners en met name diegene die niet kunnen deelnemen aan de reguliere activiteiten, vaak zijn ze volledig bedlegerig of kunnen de prikkels niet meer aan.

Kaartenbak

Sissing is assistent verzorgende bij verpleeghuis Herinkhave van Carintreggeland. Met collega's heeft zij onderzoek gedaan onder bewoners (Best Practice Methodiek) en samen met Saxion Hogeschool in Enschede de kaartenbak ontwikkeld. In Herinkhave wonen alleen psychogeriatrische bewoners, vaak met een vergevorderde vorm van dementie.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Marian Kaljouw van V&VN, Aad Koster, directeur van ActiZ, Lena Hillinga, LOC Zeggenschap in Zorg, Mieke Hollander van V&VN Verzorgenden en Sietske Posthuma namens TvV, Tijdschrift voor Verzorgenden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top