ACTUEEL

Dekkingsgraad Zorg en Welzijn is fors gedaald

Dekkingsgraad Zorg en Welzijn is fors gedaald

De dekkingsgraad van pensioenfonds Zorg en Welzijn is in het derde kwartaal van dit jaar gedaald tot 91 procent, vergeleken met 110 procent in het voorgaande kwartaal. Dat maakte het fonds donderdag bekend.

Economische situatie

Volgens Zorg en Welzijn hebben het verdere verloop van de Europese schuldencrisis en verslechterde economische vooruitzichten geleid tot een scherpe daling van de rente en verliezen op de beleggingen in de laatste 2 maanden van het afgelopen kwartaal.

Mogelijk verlaging pensioenen

"Het gaat niet goed met de dekkingsgraad", zei directeur Peter Borgdorff. "Met de huidige financiële positie kunnen de pensioenen komend jaar niet worden verhoogd. Als de situatie voor het eind van dit jaar niet sterk verbetert, kan dat in het uiterste geval een verlaging van de lopende en opgebouwde pensioenen betekenen." Volgens Borgdorff zal het fonds er alles aan doen om dat te voorkomen, "maar we kunnen de rekening niet doorschuiven naar de toekomst".

Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en -vermogen van 2,4 miljoen (oud-) werknemers in de sector zorg en welzijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top