ACTUEEL

Michaël Bloemendal vertrekt bij Beth Shalom

Michaël Bloemendal vertrekt bij Beth Shalom

Michaël Bloemendal vertrekt per 1 mei 2012 als directeur en bestuurder bij de Joodse zorginstelling Beth Shalom. Interim-bestuurder Jeroen Collette is per direct benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij draagt de totale eindverantwoordelijkheid voor de organisatie. Dat heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt.

In opspraak 

De zorginstelling raakte eerder in opspraak toen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zowel het nieuwe tehuis in Amstelveen als de vestiging in Amsterdam onder verscherpt toezicht gesteld had gesteld. Daarop werd  interim-manager Jeroen Colette aangesteld om de zaak weer op de rails te krijgen. De inspectie constateerde ondermeer dat het personeel onvoldoende deskundig was. Ook had de instelling te kampen met een uitbraak van de ziekenhuisbacterie MRSA.

Kritiek op Bloemendal

Bloemendal is er niet in geslaagd de aanhoudende problemen van het zorgcentrum op te lossen. De joodse belangenclub Verbond Belangbehartiging Vervolgingsslachtoffers (VBV) liet zich in augustus al kritisch uit over Bloemendal en eiste zijn vertrek. Volgens de VBV heeft Bloemendal herhaaldelijk geblunderd. Ook stoorde het de VBV dat het  falende, ‘toch al dure’ managent er ook nog eens een dure interim-manager erbij kreeg.

Tot zijn vertrek is Michaël Bloemendal verantwoordelijk voor het opleidingsplan voor medewerkers inzake de joodse identiteit. Ook gaat hij zaken die voor de joodse identiteit van Beth Shalom relevant zijn vastleggen en overdragen. Tevens vervult hij een adviestaak voor de raad van toezicht en de raad van bestuur, zo laat de organisatie weten.

MRSA

Donderdag 20 oktober meldt Beth Shalom  in een persverklaring dat de locatie Buitenveldert vrij is van de besmettelijke variant van de MRSA bacterie. De opnamestop voor nieuwe cliënten is beëindigd. Op de locatie Amstelveen is de laatste kweekronde nog niet beëindigd en kan nog niet worden bepaald of deze locatie nu ook vrij is van MRSA.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top