ACTUEEL

Tonkens legt ‘onverenigbare functie’ neer

Oud-politica Evelien Tonkens heeft haar lidmaatschap van de raad van toezicht van GGz Centraal neergelegd. Dit vanwege de onverenigbaarheid met eenzelfde functie in de raad van toezicht van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Zowel GGz Centraal als het Meander Medisch Centrum zijn in Amersfoort en omstreken actief op het gebied van medisch specialistische zorg. Tonkens was aanvankelijk lid van de raad van toezicht van ggz-aanbieder Meerkanten. Door de fusie met branchegenoot Symfora tot GGz Centraal is het werkgebied samen komen te vallen met dat van Meander MC. Daarmee werd ook de onverenigbaarheid van toezichtfuncties manifest.

Cliëntenperspectief

Tonkens was bij GGz Centraal voorgedragen door de centrale cliëntenraad. Zij was lid van de raad van toezicht sinds 2007. De raad van toezicht verliest een betrokken raadslid met veel aandacht voor de kwaliteit van zorg en voor het cliëntenperspectief, zo laat GGz Centraal in een persbericht weten. In nauw overleg met de centrale cliëntenraad zal gezocht worden naar iemand die hierin opnieuw kan voorzien.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

terlouw

20 oktober 2011

Gelukkig zijn er mensen die netjes met dit soort afwegingen (onverenigbaarheid van functies) omgaan.

Ik kan me overigens voorstellen dat het gemis van Tonkens niet makkelijk is op te vangen gezien haar kennis, ervaring, betrokkenheid etc.

Top