ACTUEEL

LHV: Schippers overschat inkomen huisartsen

VWS-minister Schippers heeft richting de politiek en in de media onjuiste cijfers verstrekt over het inkomen van huisartsen. Dat schrijft de LHV in een brief aan de minister. De minister schatte het inkomen ongeveer 40 duizend euro hoger dan het gemiddelde inkomen, zo concludeert de LHV op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld inkomen

Het CBS publiceerde de cijfers vorige week, waaruit blijkt dat het gemiddelde resultaat van huisartsen 130 duizend euro is. Van dit bedrag zijn werkgeversbijdragen en investeringen nog niet afgehaald. Na aftrekt blijft volgens de LHV gemiddeld 97.500 euro over.

Televisie

Schippers zei begin deze maand in het televisieprogramma Pauw en Witteman dat huisartsen 50 duizend euro meer verdienen dat het norminkomen van 104.144 euro. ‘U stelt in het televisieprogramma dat u daarmee nog aan de lage kant zit”, aldus de LHV in de brief. “U suggereerde dat het inkomen wel eens 170 duizend euro zou kunnen bedragen.”

Discussie

Volgens de LHV leidt de minister de aandacht af van de eerdere onderbouwing voor de kortingen, ‘waarin zij de afspraken voor de financiering van substitutie en ketenzorg zoals die eerder zijn gemaakt, negeert’. De LHV verwijt de minister in de brief een inhoudelijke discussie uit de weg te gaan ‘met deze bewuste afleidingsmanoeuvre’ en roept Schippers opnieuw op om gezamenlijk in gesprek te gaan over besparingen in de huisartsenzorg.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 oktober 2011

De LHV pakt de handschoen op: laat het gevecht beginnen:-)

Anoniem

24 oktober 2011

VWS beschikte al eerder niet over de juiste cijfers.
Laat een onafhankelijk bureau via bv. 1.000 IB-opgaves de werkelijke inkomens vaststellen. Dan zijn jullie wellicht snel uit de discussie.

Top