ACTUEEL

Triversum start jeugdpoli voor dubbele diagnose

Triversum kinder- en jeugdpsychiatrie en Brijder Verslavingszorg Jeugd zijn in de regio Heerhugowaard een pilot gestart met een dubbele diagnose poli. Hier kijken experts van beide instellingen zowel naar de verslaving als het psychiatrische probleem. Jongeren van twaalf tot achttien jaar die met beide problemen kampen, krijgen op deze manier snel de juiste zorg. De pilot duurt één jaar.

Dubbele expertise

Uniek aan de dubbele diagnoseaanpak van Brijder jeugd en Triversum is dat jongeren (met ouders) aan ‘de voordeur’ door experts van beide instellingen worden gezien. DHiermee willen de instellingen voorkomen dat de jongeren tussen wal en schip raken. Zij krijgen een intakegesprek met behandelaren van beide instellingen. In de intakefase kijken de experts welke behandeling het beste bij de jongere aansluit. Wanneer op beide terreinen behandeling nodig is, zorgen Brijder en Triversum voor goede afstemming en samenwerking zodat de jongere de hulp krijgt die hij nodig heeft. 

Triversum

Triversum kinder- en jeugdpsychiatrie richt zich op de behandeling van kinderen en jongeren met psychiatrische problemen in Noord-Holland. De hoofdvestiging van Triversum in Alkmaar heeft naast een polikliniek ook klinieken voor dag- en nachtbehandeling. Daarnaast beschikt Triversum over twee logeerhuizen, in De Goorn en in Schoorl.

Brijder Jeugd

Brijder Jeugd wil, als specialist in jeugdverslavingszorg, jongeren met problemen rond middelengebruik, gokken en/of internetgebruik in een vroeg stadium helpen om zelf op een positieve manier weer de regie over hun gezondheid, ontwikkeling en leven te nemen. Het gezin, de ouders worden bij de begeleiding (preventie) en behandeling betrokken. Daarnaast is er ook aandacht voor andere leefgebieden zoals vrije tijd, vrienden, school/werk en wonen en vragen op gebied van zingeving en financiën.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top