ACTUEEL

Rouvoet voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

Rouvoet voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

Oud-minister André Rouvoet wordt de nieuwe voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie van de Nederlandse zorgverzekeraars. Rouvoet begint op 1 februari 2012 en is aangesteld voor vier jaar. Dat heeft ZN maandag bekendgemaakt.

André Rouvoet

Rouvoet was minister voor Jeugd en Gezin in het laatste kabinet-Balkenende. Hij zat vanaf 1994 in de Tweede Kamer, eerst voor de RPF en sinds 2001 voor de ChristenUnie. April dit jaar maakte hij zijn vertrek uit de politiek bekend.

Uitdaging

In een persverklaring zegt Rouvoet dat er voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen liggen. “In het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren.”

ChristenUnie

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie feliciteert Rouvoet met zijn benoeming. "Zorgverzekeraars Nederland krijgt met het vertrek van Hans Wiegel opnieuw een voorzitter met veel politieke en bestuurlijke ervaring. Gezien zijn achtergrond heb ik er veel vertrouwen in dat Rouvoet dat op een integere en inhoudsvolle wijze zal oppakken." (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 oktober 2011

Een goede ontwikkeling dat er iemand anders aan het roer komt. Maar ik begrijp de keuze voor Rouvoet niet.

Wie kan dit wel verklaren?

Anoniem

25 oktober 2011

Elkaar baantjes toeschuiven wellicht?

Anoniem

25 oktober 2011

Rouvoet heeft een integer imago en dat kan ZN goed gebruiken. De macht van zorgverzekeraars neemt alsmaar toe en om dat proces vooral niet te verstoren zijn zij gebaat bij een dergelijk imago.. Hopelijk is het niet alleen de buitenkant maar zal hij als voorzitter daadwerkelijk integer zijn werk (kunnen) doen en machtsmisbruik zoveel mogelijk beperken en/of voorkomen.

Vernhout

25 oktober 2011

Waarom zou Rouvoet niet geschikt zijn?
Elkaar baantjes toeschuiven lijkt me hier niet aan de orde (en dan was het Rouvoet vast niet geworden).
Ik wens ZN met Rouvoet een goede tijd toe! Er staat veel te gebeuren de komende jaren.

Top