ACTUEEL

‘Neuroloog gebruikte patiënt als proefkonijn’

Ex-neuroloog Jansen Steur zou bij voormalige patiënten op onjuiste gronden hersenweefsel hebben laten weghalen. Dat zegt letselschade-expert Yme Drost in een interview met TC Tubantia.

De aantijging van Drost vormt een nieuw element in de kwestie Jansen Steur. De beschuldigingen aan het adres van de neuroloog gingen tot op heden met name over het stellen van foutieve diagnoses en het onnodig voorschrijven van medicijnen. De omstreden arts, die destijds werkzaam was bij het Medisch Spectrum Twente (MST), heeft -stelt Drost nu- bij twee patiënten ook onnodige operaties laten uitvoeren.

Schadeclaim

Eén van de betrokken patiënten is inmiddels overleden. De ander dient een schadeclaim in en wil dat Justitie zich over de zaak buigt. Bij deze patiënt van het MST in Enschede, die volgens de Jansen Steur zou lijden aan preseniele dementie, is twee keer hersenmateriaal weggenomen. De tweede keer ging het om een ‘biopt’ van 12,5 cubieke centimeter. Dat is, stelt Drost in TC Tubantia, voor deze aandoening ‘geen normale diagnostische methode’. Drost vindt dan ook dat dit er op duidt dat de neuroloog  ‘mensen als proefkonijn’ heeft gebruikt. Drost heeft van de mogelijk nieuwe misstand melding gemaakt bij de politie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

1 november 2011

Volgens de WGBO heeft de arts een plicht tot het verstrekken van volledige informatie en het vooraf ontvangen van toestemming van de patient alvorens onderzoek of behandeling te mogen verrichten: informed consent. Jansen Steur heeft hier niet aan voldaan.
Dit item verzwijgt echter de naam van de betrokken neurochirurg(en?) die deze experimentele operaties verricht heeft/hebben. Ook deze neurochirurg is verantwoordelijk, schuldig en aansprakelijk.
Maar of je nu aangifte doet of niet: artsen staan feitelijk boven de wet. Ook Jansen Steur is bijna drie jaar na het publiceren van zijn disfunctioneren nog niet vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Top