ACTUEEL

Veldhuijzen: 'Ik had gebaar niet moeten maken'

Veldhuijzen: 'Ik had gebaar niet moeten maken'

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) zegt haar gebaar woensdag naar de voorzitter van een Tweede Kamerdebat te betreuren. De staatssecretaris maakte tijdens een debat over het persoonsgebonden budget een handgebaar alsof zij de voorzitter de mond wilde snoeren.

Het gebeurde op het moment dat de voorzitter het aanwezige publiek bij het debat duidelijk wilde maken dat het geen ondersteunende of afkeurende geluiden mocht maken. Veldhuijzen stoorde zich niet aan het rumoer in de zaal en wilde daarom snel doorgaan met het beantwoorden van de vragen van Kamerleden. Woensdagavond stelt de staatssecretaris in een verklaring dat het aan de voorzitter is om de orde van het debat te bewaken. Het gebaar hoort niet in de Kamer, aldus Veldhuijzen. Ze heeft ook de voorzitter van het debat laten weten dat ze het gebaar niet had moeten maken. (ANP)


2 Reacties

om een reactie achter te laten

Esther-in-Zorgland

4 november 2011

Wat een ontzettend irritant ongemanierd en arrogant mens is die Veldhuijzen van Zanten.
Heb bewondering voor de door mevrouw Smeets getoonde zelfbeheersing.

Keijser

6 november 2011

Zwijgen in de zorg kost levens. De zwijgcultuur in de zorg is slecht. In de zorg is een cultuur omslag op handen. Hoera!
'Het gebaar' kan gebeuren; wat we er vervolgens mee doen is iets heel anders.
'Dit gebaar hoort niet in de Tweede Kamer'? Dit gebaar hoort nergens. Niet verbaal, niet non-verbaal.Niet direct, niet indirect.

Top