ACTUEEL

Student snapt eigen risico niet

Bijna eenderde van de studenten weet niet wat het eigen risico van de zorgverzekering inhoudt. En zestig procent van de studenten vindt een uitgebreide dekking belangrijker dan een lage premie.

Dat blijkt uit onderzoek van SUM.nl naar het verzekeringsgedrag van studenten. Niet alleen studenten waarvan de ouders hun zorgpremie betalen zijn vrijwel onbekend met het eigen risico. Ook 20 procent van studenten die zelf hun verzekering betalen, weet niet dat het eigen risico een deel van de zorgkosten is die je via de basisverzekering eerst zelf moet betalen

Uitgebreide dekking

De meeste studenten kiezen voor een zorgverzekering met uitgebreide dekking (32 procent), een lage premie (28 procent) of waar de ouders verzekerd zijn (19 procent).

Tandarts

Studenten vinden het meest belangrijk dat de tandarts (83 procent), brillen/lenzen (41 procent) en fysiotherapie (35 procent) vergoed worden. Studentes zien ook graag dat de anticonceptie wordt vergoed (38 procent). Daarnaast vinden studenten het belangrijk om een goede buitenlanddekking te hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top