ACTUEEL

AZM: Balkenende-norm niet realistisch

Kleine kans dat het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) het salaris van specialisten en bestuurders gaat verlagen tot de Balkenende-norm van 193.000 euro. Dat meldt L1, de Limburgse regionale omroep.

Het ziekenhuis vindt verlaging naar de norm niet realistisch omdat specialisten dan zouden vertrekken naar instellingen waar ze meer kunnen verdienen. Ook zouden heel moeilijk de beste bestuurders kunnen worden aangetrokken.

Gouden Joep

Het AMZ reageert met de uitspraak op de Gouden Joep door de SP. Volgens de partij heeft het ziekenhuis namelijk 14 mensen in dienst die meer dan een kwart miljoen euro verdienen.

Joep Verbugt

De Gouden Joep is genoemd naar Joep Verbugt, de bestuursvoorzitter van Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE). Verbugt verlaagde onlangs zelf zijn salaris tot de Balkenende-norm. 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 november 2011

En ja..zo is het kringetje weer rond. De zorg wordt duurder en duurder en straks alleen nog maar beschikbaar voor diegene die het kan betalen. Aangezien ik niet tot die groep behoor, zeg ik ..hoepel dan maar op..stelletje uitzuigers. Kijk maar waar je voor dit salaris aan de bak kunt! In veel omringende landen kan een lager salaris. Maar als men weet dat dit kabinet alleen maar wat voor de schone schijn keft, kan men bij dit credo blijven. Ach wat.. Ik ga wel naar de huisarts, die moet het immers praktisch voor niets doen.

DGo

7 november 2011

Guy, een duidelijk standpunt en ik zou zeggen, houd maar vol.
De doorsnee Nederlander is met weinig moeite steeds maar weer op de kast te jagen. Wanneer ze wat meer gebruik zouden moeten maken van de diensten van advocaten, notarissen etc. en zij zich wat zouden (kunnen) verdiepen in het loongebouw daarvan, dan zouden zij zich wat minder druk maken over de honoreringen binnen de gezondheidszorg.

Maar wat dichter bij huis, of lees: bij de zorg.
Laten we eens een onderzoek uitvoeren bij bestuurders en directies van zorgverzekeraars. En wellicht zijn zelfs de honoreringen daaronder ook al interessant.
Ik durf er wel wat op te zetten dat het percentage grootverdieners (lees: ver boven de B-norm) bij de zorgverzekeraars groter is dan in het gemiddelde ziekenhuis.

Kom op SP, PvdA etc., (Eelke, jij komt uit zo'n nest en weet waar je moet zoeken) neem die uitdaging eens aan.
Begin bv eens bij CZ. Zet daar de inspanningen en risico's tegenaan die men loopt. In feite zijn zorgverzekeraars natuurlijk slechts administratiekantoren die ervoor moeten zorgdragen dat VWS op enig moment weer kan vast stellen of het weer niet eens tijd is voor een generieke korting bij de instellingen of de medisch specialisten.

Top