ACTUEEL

'Vertrouwenspersoon moet professioneler'

Vertrouwenspersonen zijn vaak niet professioneel genoeg, hoewel hun functie door de jaren heen steeds zwaarder is geworden. Het is daarom hoog tijd voor een gecertificeerde opleiding. “Deze functie kun je er niet zomaar even bij doen, zoals vaak het geval is.”

Onafhankelijkheid

Dat stelt gedragsdeskundige Carla Goosen, die 17 november promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Veel vertrouwenspersonen zijn niet onafhankelijk genoeg, concludeert zij. “Je kunt nu nog vertrouwenspersoon op je deur hebben staan, en er nauwelijks iets aan doen”.

Onvoldoende professioneel

Een werkgever is bij wet verplicht zijn werknemers te beschermen tegen seksuele intimidatie, pesten, agressie en discriminatie op de werkvloer. De vertrouwenspersoon speelt hierbij een cruciale rol. Maar de professionaliteit van de beroepsgroep is onvoldoende, stelt Goosen vast na analyses van de ervaringen van vertrouwenspersonen en professionals die veel met hen te maken hebben.

Pittige functie

Volgens de promovendus gaat het om “een pittige en ook best solistische functie”. “Je moet je rug in heel moeilijke situaties recht kunnen houden. Je moet voor werknemers heel toegankelijk zijn en je moet ze totale geheimhouding kunnen garanderen. Tegelijkertijd moet je leidinggevenden signalen aanreiken over overschrijdend machtsgebruik. Daarbij moet je je niet zomaar omver laten blazen.”

Verplichte opleiding

Het onderzoek legt de basis voor een nieuwe en verplichte opleiding voor vertrouwenspersonen, die de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen vanaf januari 2012 zal ontwikkelen. De opleiding moet garanderen dat een vertrouwenspersoon beter op zijn of haar taak is voorbereid en onafhankelijk kan functioneren. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 november 2011

Een opleiding lost niet zoveel op. Geef medewerkers vooral het vertrouwen dat de informatie niet tegen hen wordt gebruikt. In mijn organisatie is de vertrouwenspersoon tevens iemand uit het MT...

Anoniem

8 november 2011

Een vertrouwenspersoon moet vooral onafhankelijk zijn en liefst niet werkzaam in een andere functie in dezelfde organisatie. Geen dubbele petten dragen. Daarnaast zou een vertrouwenspersoon meer bevoegdheden moeten krijgen dan nu het geval is omdat hij/zij anders wel omgeblazen kan worden. Daarnaast moet de vertrouwenspersoon (o.a. te voorkomen door deze bevoegdheid) niet gehinderd worden door autoritaire leidinggevenden die weigeren bij gesprekken met hun werknemers een vertrouwenspersoon als toehoorder bij het gesprek toe te laten.

Top