ACTUEEL

Kwart personeel Jacobus neemt ontslag

Kwart personeel Jacobus neemt ontslag

Dertien van de vijftig personeelsleden van verzorgingshuis Jacobus in Oude Wetering hebben de afgelopen maanden ontslag genomen. Aanleiding is een slepend conflict met locatiedirecteur Anton Verhees en bestuurder Marja van der Valk van Wijdezorg. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.

Verplichte detachering

Het personeel van Jacobus kreeg in juli meegedeeld dat detachering bij andere verzorgingshuizen van koepelorganisatie Wijdezorg voor hen verplicht werd. Het personeel kon niet voor opheldering niet terecht bij locatiedirecteur Anton Verhees; hij was juist die dag op vakantie gegaan.

Verontwaardiging

Bestuurder Van der Valk lichtte toe de ’vijandige, gesloten cultuur’ in Jacobus te willen bestrijden door personeel elders te detacheren. De cultuur bij Emmaüs in Zoeterwoude zou in tegenstelling tot Jacobus ’prikkelend, opbouwend’ zijn. Het personeel reageerde verontwaardigd op het ‘verkeerde beeld’ dat zij volgens hen schetst. De medewerkers noemen Wijdezorg ’een autoritaire organisatie’ die ’beslissingen neemt zonder het personeel erin te kennen’. Volgens het Leidsch Dagblad komt deze kwestie steeds terug in de verontwaardigde reacties die de krant van (oud)personeelsleden krijgt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2011

Wat een minderwaardige opstelling van een bestuurder die een deel van haar organisatie, dus haar eigen mensen, in het openbaar meent neer te moeten zetten als " een vijandige, gesloten cultuur ". Ik ben niet op de hoogte van de situatie, maar ik veronderstel dat de betreffende medewerkers het niet eens waren met het "grote beleid" van de bestuurder, en dat deze nu publiekelijk haar gram haalt?
Werk aan de winkel voor de Raad van Toezicht van Wijdezorg!

Top