ACTUEEL

Werknemer maakt weinig gebruik van zorgverlof

Werknemers maken weinig gebruik van verlof voor zorg en ouderschap. Dit blijkt uit het dinsdag verschenen rapport Verlof vragen van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Kort verlof

In 2009 nam slechts 2 procent van de werknemers korte tijd verlof op om te kunnen zorgen voor een plotseling ziek geworden kind, partner of ouder. In bijna een derde van de gevallen namen ze daarvoor een dag vrij. In een kwart van de gevallen een kortdurend verlof en in iets minder dan een op de tien gevallen het zogenaamde 'calamiteitenverlof'.

Zorgverlof

Nog minder werknemers (1 procent) nam verlof op voor de zorg van een langdurig zieke of hulpbehoevende. Ruim een derde nam hiervoor kortdurend verlof op, een vijfde nam een vrije dag en ruim een op de acht maakte gebruik van langdurend zorgverlof. Eenzelfde deel maakte gebruik van een voorziening voor bijzonder verlof.

Ouderschapsverlof

Ouders met een kind jonger dan 8 jaar maakten iets vaker gebruik van ouderschapsverlof (10 procent). Moeders deden dat vaker dan vaders (12 procent respectievelijk 6 procent). Zo'n 11 procent had wel behoefte aan ouderschapsverlof, maar maakte daar toch geen gebruik van. Nadelige financiële gevolgen waren de meest genoemde reden (een derde). Een kwart wees op ongunstige gevolgen voor de loopbaan of dat het op het werk niet zou kunnen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2011

En dat is niet omdat er geen ziekte is en geen behoefte aan verlof. Dat is omdat die regeling gewoon niet deugt. Als mantelzorger en werknemer weet ik zoals zovelen dat de behoefte groot onder mantelzorgers groot is aan een beetje verlichting, maar dat werkgevers juist grote behoefte hebben aan continuiteit. Nee, deze regeling gaat echt nooit werken.

Zelf zal ik binnenkort mijn baan opgeven en als zzp-er gaan werken zodat ik werk en prive beter op elkaar kan afstemmen.

Anoniem

8 november 2011

Zorgsparen is weer zo'n ivoren toren oplossing van een professor die niet weet wat het is om voor een baas te moeten werken.

Top