ACTUEEL

Anorexia-hulpsite wint Niek de Jong Prijs

De website Proud2Bme.nl heeft de Niek de Jong Prijs 2011 gewonnen. Uit handen van voorzitter Hans Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), ontvingen Scarlet Hemkes (bedenker en projectleider) en Eric van Furth (directeur Behandelzaken van Centrum Eetstoornissen Ursula te Leidschendam) de cheque van 10 duizend euro.

De website Proud2Bme.nl is in 2009 gelanceerd als een gezond alternatief voor de vele pro-anorexia sites. De site is geen vervanging voor therapie, maar een anonieme en laagdrempelige manier om personen met een eetstoornis op het pad van de hulpverlening te krijgen. Daarnaast biedt de site ook interactieve mogelijkheden tot steun. Sinds de start is de website bijna 3 miljoen keer bezocht.

Belangstelling

“Het belang van dit initiatief is groot omdat de problematiek ook groot is”, zo stelde ZN-voorzitter Wiegel in zijn toespraak bij de uitreiking. “Zo groot zelfs, dat in Amerika belangstelling is voor de site en men ook daar het initiatief naar verwachting gaat overnemen.”

Genomineerden

Naast het winnende project waren van de in totaal 42 inzendingen vier projecten ook genomineerd. Deze vier projecten kregen elk een geldbedrag van 2500 euro. De jury van de Niek de Jong Prijs 2011 werd dit jaar gevormd door juryvoorzitter Ton van Houten (bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid), Wilna Wind (directeur NPCF), Ruud Koolen (hoofdredacteur Skipr) en secretaris Wout Dekker (manager Communicatie ZN). De Niek de Jong Prijs wordt iedere twee jaar aan Zorgverzekeraars Nederland ter beschikking gesteld door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken -Leenders

13 november 2011

Scarlet, Geweldig, proficiat ,veel mensen worden hier snel ,professioneel mee geholpen .
Goed voorbeeld.

Top