ACTUEEL

Daan Rooijmans verlaat Plexus voor CZ

Daan Rooijmans, associate partner bij organisatieadviesbureau Plexus, stapt over naar CZ. Op 14 november is hij gestart in zijn nieuwe functie als regio-regisseur.

Regioplan 

Het is zijn taak om in de regio’s waar CZ een sterke positie heeft, samen met de regionale zorgaanbieders tot een regioplan te komen. Doel van dit regioplan is om goede kwaliteit zorg te kunnen inkopen voor de verzekerden. “In zo’n regioplan wordt over de schotten van alle instituten gekeken, over de scheiding care en cure en over de scheiding van alle 1ste, 2de en 3de lijns echelons. De zorgvraag is het uitgangspunt en is leidend. Na opstellen van een regioplan is het mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat we als CZ intern ook de zorginkoop hierop afstemmen”, zo licht Rooijmans toe.

Plexus

Tot 31 oktober was hij als associate partner bij Plexus verantwoordelijk voor de sector farmacie en medeverantwoordelijk voor de sector ziekenhuizen. “In deze functie ben ik betrokken geweest bij zeer veel verschillende adviestrajecten op het gebied van organisatie en inrichting van de zorg zoals concentratie klinische verloskundige zorg, kwaliteit acute zorg, integrale bekostiging, herinrichting (kinder)oncologische zorg”, zegt Rooijmans.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top