ACTUEEL

‘40.000 medische incidenten per jaar’

‘40.000 medische incidenten per jaar’

In Nederland vinden jaarlijks bijna 40.000 medische incidenten plaats. Dat blijkt uit onderzoek dat de onderzoeksinstituten NIVEL en EMGO+ in 2010 hebben gedaan. Dat meldt Expertisemagazine.

Onnodige schade 

Zo’n tienduizend patiënten lopen blijvende schade op bij een ziekenhuisopname. Bij veertig procent kan dit voorkomen worden volgens Centramed, specialist in aansprakelijkheidsverzekeringen van zorginstellingen.

Communicatie

Centramed laat weten de communicatie rond medische complicaties en schadebehandeling te gaan versterken, omdat de relatie met stakeholders nog beter moet. Zo gaat Centramed de communicatie over de manier waarop claims worden behandeld verbeteren. Daarnaast gaat ze haar relaties versterken met met het management en het (medisch) personeel van zorginstellingen.

Directeur Jan Boogaard van Centramed: “Goede communicatie is een essentiële voorwaarde in het complete proces rondom medische incidenten: van veilige procedures in de instelling tot een zorgvuldige afhandeling bij eventuele schade. Openheid over ieders inbreng helpt om de totale kwaliteit van de zorg te verbeteren, tot en met de nazorg.”
(Bron: Expertisemagazine)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

21 november 2011

40.000 medische fouten per jaar zijn geen incidenten.
Centramed is medeverantwoordelijk voor het gebrek aan adequate registratie, onderzoek en preventie van medische fouten, alsmede voor het structureel weigeren van eerlijke informatie en adequate behandeling na de medische fout.
Centramed wees niet hypocriet en kom je zorgplicht naar de slachtoffers van medische fouten per direct na!
Registreer en Leer
Vertel en Herstel
zie : www.sin-nl.org

Top