ACTUEEL

Verscherpt toezicht Ewoud IJsselstein opgeheven

Thuiszorg Ewoud in IJsselstein staat niet meer onder verscherpt toezicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldde maandag dat dit werd opgeheven omdat de medicatieveiligheid sterk is verbeterd.

Medicatieveiligheid

In juli werd het verscherpt toezicht ingevoerd bij Thuiszorg Ewoud, een afdeling van zorgorganisatie Vecht en IJssel die opereert in de regio Utrecht, omdat er volgens de IGZ structurele tekortkomingen waren in de medicatieveiligheid. Dat is de manier waarop instellingen omgaan met het verstrekken van medicijnen.

Onder medicatieveiligheid valt een aantal verschillende zaken, bijvoorbeeld: wordt de informatie over medicijngebruik van patiënten goed overgedragen tussen verschillende zorgverleners? Is er een actueel overzicht beschikbaar waarop alle medicatie vermeld staat en wordt dit goed bijgehouden? Worden de medicijnen goed bewaard, bijvoorbeeld gekoeld of achter slot en grendel als dat nodig is? Worden ze op de juiste manier toegediend? Zijn degenen die de medicijnen toedienen, hiervoor bevoegd? Worden eventuele fouten geregistreerd, gemeld en besproken? (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top