ACTUEEL

Negen jaar voor doodslaan bejaarde vrouw

Negen jaar voor doodslaan bejaarde vrouw

De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag 9 jaar cel opgelegd aan een 21-jarige man uit Westervoort wegens doodslag op een bejaarde vrouw bij wie hij in september 2009 inbrak. De vrouw lag te slapen in haar woning in Duiven toen de jongeman haar slaapkamer doorzocht.

Dood na coma

Toen ze het licht aandeed, sloeg de man hard in haar gezicht en deed haar trouwring en horloge af. De vrouw overleed een half jaar later aan de gevolgen van een coma. De officier van justitie had 10 jaar cel geëist.

De jongeman gaf toe dat hij de vrouw hard sloeg, maar zei dat hij niet wist dat ze bejaard was. Dat lijkt de rechtbank onwaarschijnlijk, omdat de man langs een scootmobiel, een traplift en breiwerkjes kwam voordat hij bij de vrouw in de slaapkamer stond. De vrouw liep door de harde klappen diverse breuken in haar gezicht en een hersenbloeding op. De rechtbank straft een jaar lager dan de officier van justitie eiste, omdat de man nogal 'onrijp' was voor zijn leeftijd.

Strenger bestraffen

De VVD en PVV willen ouderenmishandeling strenger bestraffen. Bij de begrotingsbehandeling van Volksgezondheid vorige week hebben ze hiervoor gepleit. De PVV wil dat het vonnis drie keer hoger uitvalt dan nu en ook de VVD vindt dat bij de strafmaat zou moeten meewegen dat juist deze kwetsbare mensen slachtoffer worden van bijvoorbeeld overvallers.  (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top