ACTUEEL

Ziekenhuizen openen Bekkenbodemcentrum Amsterdam

Met de oprichting van het Bekkenbodemcentrum Amsterdam hebben het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hun samenwerking uitgebreid sinds deze maand.

Binnen het Bekkenbodemcentrum Amsterdam werken specialisten en andere professionals van verschillende disciplines van beide topklinische ziekenhuizen intensief met elkaar samen bij de behandeling van bekkenbodemklachten. Dit zijn klachten als incontinentie voor urine of ontlasting, verzakking van blaas, darmen of baarmoeder, aambeien en erectiestoornissen. Patiënten komen voor behandeling naar één van beide ziekenhuizen.

Samenwerking

Gynaecoloog Erica Janszen uit het OLVG noemt de voordelen van de samenwerking voor de patiënt: “Mensen met bekkenbodemproblemen hebben vaak meerdere klachten, die een multidisciplinaire aanpak vergen. In ons bekkenbodemcentrum werken we vanuit diverse medische disciplines nauw samen, zodat de patiënt direct op de juiste plek is en niet van kastje naar muur wordt gestuurd”. Uroloog Ernst van Haarst uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis ziet de gezamenlijke bespreking van patiënten als voordeel: “Door met elkaar de behandeling van de patiënten te bespreken, deel je kennis en ervaring. Hierdoor is het Bekkenbodemcentrum Amsterdam ook een interessante stageplaats voor urologen en gynaecologen in opleiding.”

Andere centra

Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werkten al samen op andere gebieden. Zo werken behandelen de urologen van beide ziekenhuizen gezamenlijk nierstenen in het Niersteencentrum Amsterdam. Daarnaast werken de vaatchirurgen van beide ziekenhuizen intensief samen in het Vaatcentrum Amsterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top