ACTUEEL

Kinderhartcentra fuseren

Het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St Radboud en het Universitair Medisch Centrum Utrecht fuseren hun kinderhartcentra tot één centrum voor kinderhartchirurgie. Dat meldden de twee ziekenhuizen vrijdag 24 april.

Verzorgingsgebied

Het centrum bestrijkt de regio Utrecht, Noord-Brabant Oost, Gelderland, Limburg en Overijssel. Hier wonen bijna vijftig procent, 1,6 miljoen, van alle nul tot twintig jarigen in Nederland. Het centrum zal bijna vierhonderd ingrepen per jaar verrichten. Het is één van de grootste kinderhartcentra in Nederland. De meeste toekomstige operaties vinden plaats in zowel Nijmegen als Utrecht. De hoog risico ingrepen bij te vroeg geboren baby’s worden vanwege het geringe aantal echter allemaal uitgevoerd in Utrecht.

Gedeelde werkwijze

Kinderhartchirurgen en kindercardiologen uit beide universitaire ziekenhuizen vormen de kern van het nieuwe hartcentrum. Alle disciplines en afdelingen hanteren dezelfde werkwijze. Er zal dan ook één set protocollen, één patiëntendossier en één databeheersysteem zijn. Zo ontvangen de jonge patiënten en ouders dezelfde zorg op beide locaties en zijn de kwaliteit en veiligheid op alle fronten gewaarborgd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top