ACTUEEL

Proef moedermelkbank van start

Het VU medisch centrum in Amsterdam begint donderdag met een moedermelkbank. Het gaat om een studie waarbij medici proberen te achterhalen of te vroeg geboren baby's zich beter en gezonder ontwikkelen, als ze moedermelk krijgen.

Via de moedermelkbank kunnen zuigelingen meld krijgen, als hun eigen moeder geen borstvoeding heeft. Het gaat om een onderzoek van 2 jaar. Er zijn veel aanwijzingen dat de moedermelk beter is voor de kinderen. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, kunnen alle prematuur geboren baby's met een geboortegewicht lager dan 1500 gram in aanmerking komen voor de moedermelk van de bank.

Sanquin

Het VU medisch centrum is het afgelopen voorjaar begonnen met het inzamelen van moedermelk. Sanquin Bloedvoorziening keurt de melk op veiligheid. Naar schatting 400 baby's worden de komende twee jaar getest. De afdelingen neonatologie van het Amsterdamse AMC, Erasmus MC, UMC Radboud en UMC Groningen zijn ook bij het project betrokken. De kinderen kunnen ook daar gebruikmaken van de melkbank. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top