ACTUEEL

Robbert Huijsman directeur nieuw Kennisinstituut CIZ

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft Robbert Huijsman benoemd tot directeur van het nieuwe Kennisinstituut CIZ. Huijsman start officieel per 1 juni 2009 in zijn functie bij het CIZ, met als standplaats het hoofdkantoor in Driebergen.

Modernisering van indicatiestelling

Het CIZ wil zich als organisatie verder ontwikkelen en profileren, met het nieuw in te richten Kennisinstituut in de rol van ‘aanjager’. Prof. dr. Robbert Huijsman MBA wordt bij zijn aantreden lid van de directieraad van het CIZ, met als kernopdracht het Kennisinstituut en de modernisering van indicatiestelling vorm te geven.

Doelstellingen CIZ Kennisinstituut

De doelstellingen van het CIZ Kennisinstituut zijn: kennisontwikkeling, innovatie van werkprocessen, begeleiding bij de implementatie daarvan in de organisatie, (beleids)onderzoek en evaluatie en tenslotte dienstverlening aan derden. Bij de modernisering van de indicatiestelling horen ook moderne vormen van data-uitwisseling met partners in de keten. Hiermee hoopt het CIZ cliënten en hulpverleners in de langdurige zorg te kunnen voorzien van zo goed en efficiënt mogelijke indicatiebesluiten. 

Hoogleraar integraal zorgmanagement

Robbert Huijsman studeerde Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit en promoveerde eind 1990 in de Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg. Na diverse onderzoeksfuncties is hij sinds 1997 hoogleraar in Rotterdam. Huijsman bekleedde reeds vele functies in beleids- en gezichtsbepalende commissies en stuurgroepen in de zorg. Huijsman gaat vier dagen per week bij het CIZ aan de slag. Daarnaast blijft hij voor een dag in de week werkzaam als hoogleraar integraal zorgmanagement bij het Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus universiteit Rotterdam. En bij blijft bloggen voor Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top