ACTUEEL

‘Minister moet SEH Zevenaar garanderen’

SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft minister Schippers (VVD) opgeroepen om de sluiting van de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Zevenaar te voorkomen. Het Rijnstate ziekenhuis heeft bekendgemaakt dat de spoedeisende hulp per 1 april 2012 definitief wordt gesloten.

Als reden worden de bezuinigingen en het beleid van banken en verzekeraars genoemd. "Ruim 100.000 mensen uit Zevenaar, Spijk en de verdere omgeving moeten straks naar Arnhem of nog verder voor spoedeisende medische hulp" reageert Van Gerven. "De minister zou zorg moeten dragen voor toegankelijke hulp voor iedereen, maar kijkt de andere kant op."

Voldoende aanbod

Tijdens het mondelinge vragenuur deze week bleek dat minister Schippers niet van plan was om de suggestie van Van Gerven over te nemen. Volgens haar kan de spoedeisende hulp in Zevenaar prima gesloten worden. Ze beweert dat er voldoende ziekenhuizen in de regio overblijven en dat iedereen binnen 45 minuten op de spoedeisende hulp kan zijn. "Als er brand uitbreekt moet de brandweer binnen 8 minuten ter plaatse zijn, maar drie kwartier reistijd naar een ziekenhuis is voor dit kabinet geen probleem. En als je met je zieke kind in de file terecht komt, ben je nog verder van huis", aldus Van Gerven.

Kleinschaligheidstoeslag

De SP pleit voor de invoering van een kleinschaligheidstoeslag en het opleiden van meer artsen en verpleegkundigen zodat alle kleinere ziekenhuizen ook hun spoedeisende eerste hulp kunnen houden. Van Gerven: "De zorg moet niet in de uitverkoop worden gedaan aan banken en zorgverzekeraars. Het is een taak van de politiek om de zorg voor mensen te garanderen, maar minister Schippers verzaakt haar plicht."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

schippers

23 november 2011

Een mislukte huisarts als VAn GErven slaagt er telkens weer in om zijn onkunde van geneeskunde en politiek te ventileren id media.
Hoelang moeten we dit nog toleren

Top