ACTUEEL

Inspectie verlengt verscherpt toezicht op Altenova

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verlengt het verscherpt toezicht op Altenova met nog eens twee maanden. Het verpleeghuis in Arnhem heeft de zorg volgens de inspectie nog onvoldoende weten te verbeteren.

De inspectie maakt zich met name nog altijd zorgen over de verbeterkracht van het management. Het management heeft zich de tekortkomingenonvoldoende eigen gemaakt, aldus de inspectie. In gevallen waarbij het management dit wel deed, was sprake van het doorvoeren van veranderingen zonder een duidelijk implementatieplan. De inspectie is na haar laatste bezoek van oordeel dat op organisatieniveau de manier van probleem oplossen hetzelfde is gebleven. Daardoor wordt er binnen Altenova door het management nog steeds onvoldoende gestuurd op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Verbetering

Wel heeft Altenova verbeteringen doorgevoerd op het gebied van scholing en coaching van medewerkers. Ook zijn de zorgplannen geactualiseerd en overzichtelijker. Ditzelfde geldt voor verpleeghuis De Stelle  in Oostburg, dat in juli gelijktijdig met Altenova onder verscherpt toezicht werd geplaatst. De Stelle heeft daarnaast  de meeste vacatures ingevuld en besteedt veel aandacht aan het terugdringen van het ziekteverzuim. De verbeteringen zijn voor de inspectie reden om het verscherpt toezicht op De Stelle op te heffen. Wel blijft de inspectie, gelet op de kwetsbaarheid van de ingezette verbeteringen, de vorderingen binnen De Stelle volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top