ACTUEEL

Ggz verliest eigen nieuwsmedium

GGZ Nederland stopt met de uitgave van maandblad Psy en de bijhorende website. De branchevereniging rekent het niet meer tot haar kerntaken om Psy uit te geven. Daarmee valt het doek voor Psy, aangezien gesprekken over overname door derden eerder op niets zijn uitgelopen.

GGZ Nederland besloot al in maart 2009 dat het uitgeven van een magazine met bijbehorende website en nieuwsbrief, gericht op professionals in de ggz, geen zaak van een branchevereniging is.

Niet rendabel

De afgelopen twee jaar heeft GGZ Nederland geprobeerd  om Psy elders onder te brengen en daarmee de continuïteit van de uitgave op commerciële basis te waarborgen. Een tiental uitgevers is benaderd. Uit onderzoek van GGZ Nederland blijkt echter dat de leden van GGZ Nederland niet genoeg abonnementen zullen afnemen om het blad voor een uitgeverij rendabel te maken.

Adviesaanvraag

De redactie van Psy is teleurgesteld nu de titel na vijftien jaar verdwijnt. Het is de bedoeling dat Psy nog verschijnt tot aan de zomer van 2012. De komende maanden zal de ondernemingsraad zich buigen over de adviesaanvraag de uitgave van Psy stop te zetten. Ook wordt er met de redactie overlegd over een zorgvuldige afronding van de uitgave van Psy en de bijbehorende website en de nieuwsbrief.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 november 2011

nou nog die hele vreselijke mensenbeschadigende psychiatrie zelf afschaffen!

skippie

13 december 2011

hallo wakkere wereld,
Hoeveel gedupeerde en slachtoffers moeten nog vallen willen we het"voorspelbare"kunnen aanvechten en bestrijden.Triest voor woorden en is dit pas het begin van alle drempels en vastlopers die nog onderweg zijn


schand van de parochie!
de wereld is ziek
skippie

Top