ACTUEEL

Verstandelijk gehandicapten 2daagse werkt als olievlek

Kleine zelfstandigen, professionals uit zorg en welzijn en particulieren participeren op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni in de Verstandelijk gehandicapten 2daagse. In totaal moeten ruim zeventig lokale activiteiten de integratie en participatie van verstandelijk gehandicapten in de samenleving bevorderen.

Eigen kennis en kunde

De 2daagse heeft als concept dat een groep enthousiaste particulieren, ondernemers en professionals uit zorg en welzijn een leuke activiteit dichtbij huis bedenken. Hierbij moeten deelnemers uitgaan van eigen kennis en kunde en gebruik gemaakt van bekenden die samen een lokaal netwerk vormen. Centraal staat de ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Alle activiteiten samen, vormen de landelijk 2daagse, die sinds 2007 elke tweede vrijdag en zaterdag in juni wordt georganiseerd.

Aarden in woonomgeving

Zorg- en welzijnsinstellingen spelen een belangrijke rol in het bedenken en faciliteren van de jaarlijkse activiteiten. Cliënten krijgen op deze manier meer mogelijkheden om in hun woonomgeving te aarden. Acht zorg- en welzijnsorganisaties voor verstandelijk gehandicapten namen in 2007 het initiatief voor de 2daagse.

Activiteiten

Op dit moment zijn er zeventig acitviteiten georganiseerd, maar de organisatie verwacht dat dit aantal oploopt tot ruim tachtig. De activiteiten varieren van kunstmarkten tot fietstochten en van kookcursussen tot djembe-workshops.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top