ACTUEEL

Kingma uit zorgen over huisartsenconflict

Bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente maakt zich zorgen over de ruzie tussen de huisartsen en minister Schippers van Volksgezondheid. Kingma uitte zijn bezorgdheid zondag in het TV-programma Buitenhof.

Minister Schippers eist budget terug omdat de huisartsen volgens haar te veel handelingen verrichten. De huisartsen zeggen dat ze door die bezuinigingen worden gedwongen te korten op personeel. Daardoor komt de behandeling van chronisch zieken in het gedrang. Die moeten daardoor in de toekomst naar ziekenhuizen waar de behandeling veel duurder is, terwijl juist is afgesproken het aantal behandelingen zo weinig mogelijk te laten groeien. Volgens Kingma komen de ziekenhuizen ook in het gedrang als huisartsen meer mensen doorsturen. Kingma praat binnenkort met de Huisartsen Kring Twente over de problemen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 november 2011

Hoe kan dat nou? De huisartsen gingen meer behandelingen doen die voorheen in het ziekenhuis plaatsvonden, maar de ziekenhuizen gingen niet minder behandelen. En als de huisartsen nu weer minder gaan behandelen dan moeten de ziekenhuizen daarvoor worden gecompenseerd? Lijkt mij niet. Ze hadden op hun donder moeten krijgen dat zij de productie op pijl hielen.

Top