ACTUEEL

'Verzekeraars te afwachtend in voorkeursbeleid'

Zorgverzekeraar CZ zou meer bijval willen krijgen van collega-verzekeraars, bij zijn maatregelen om de kosten van de zorg binnen de perken te houden. Dat meldt BNR Nieuwsradio maandag.

Op de vlakte

Zorgverzekeraar CZ bepaalt waar klanten het beste kunnen worden behandeld aan borstkanker en obesitas, door alleen contracten af te sluiten met de zorgverleners die voor die specifieke zorg als het beste zijn beoordeeld. Volgens Jeroen Kuijlen, commercieel directeur bij CZ, houden andere verzekeraars zich op de vlakte en kijken de kat uit de boom: "Ik merk dat veel concurrenten afwachten en kijken wat CZ doet, en als het goed uitpakt, hollen ze vrolijk mee," zegt Kuijlen in BNR Gezond.

Zelf kiezen

Martin Bontje, bestuurslid van UVIT, vindt dat de verzekerde zelf moet kiezen: "CZ zegt in feite: u mag niet meer naar dat ziekenhuis. Maar je kunt ook aangeven: voor die en die borstoperatie kunt u overal heen, maar voor kwalitatief betere borstoperaties moet u daar en daar naartoe. Dat doen wij", aldus Bontje.

Publieke opinie

Volgens Kuijlen worden de andere verzekeraars teveel geleid door de publieke opinie: "De concurrenten zijn misschien bang dat het verzekerden kost."

Verwarring

Peter Ruys, directeur van Zorgkiezer.nl is vooral bezorgd dat verzekeraars verwarring zaaien over de kwaliteit van instellingen: "De criteria zijn door de specialisten zelf opgesteld, maar er was op een gegeven moment een situatie dat Menzis bepaalde ziekenhuizen wel daaronder liet vallen en CZ niet. Dan krijg je de situatie dat het ene ziekenhuis aangeeft: hier kan je niet terecht, en het andere wel."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top