ACTUEEL

Dementelcoach wint Zorgvernieuwingsprijs

Dementelcoach wint Zorgvernieuwingsprijs

Dementelcoach heeft de zorgvernieuwingsprijs van Alzheimer Nederland gewonnen. Dementelcoach biedt telefonische ondersteuning aan de naasten van mensen met dementie. De prijsuitreiking vond maandag plaats tijdens het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg in het NBC in Nieuwegein.

Professionele ondersteuning

Dementelcoach won met een grote meerderheid van stemmen van het zorgpanel, bestaande uit dertig ervaringsdeskundigen. Zij waarderen de mogelijkheid om mantelzorgers anoniem en vanuit huis professionele ondersteuning te bieden. Dit is volgens hen van groot belang omdat veel mantelzorgers hun naaste niet graag alleen thuis laten.

Dementelcoach

Dementelcoach biedt telefonische hulp aan de naasten van mensen met dementie. In circa tien telefonische sessies krijgen de mantelzorgers ondersteuning en begeleiding van professionals uit de psychogeriatrie. Bij een vaste coach kunnen ze hun hart luchten, advies inwinnen en problemen bespreken. Uit onderzoek van het VU medisch centrum blijkt dat deze ondersteuning, in combinatie met dagopvang van de dementerende, de belasting en gezondheidsproblemen van de mantelzorger significant vermindert.
 
Dementelcoach is landelijk actief. Aan de telefonische coaching van Dementelcoach zijn voor de mantelzorger geen kosten verbonden. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via de website of 0800-0228077 (gratis).

Rode Kruis Eindhoven e.o.

Ook de mantelorgondersteuning door het Rode Kruis Eindhoven e.o. viel in de prijzen. Alzheimer Nederland laat weten deze twee projecten de komende twee jaar ‘actief te omarmen’.

Zorgvernieuwingsprijs

Alzheimer Nederland heeft de Zorgvernieuwingsprijs in het leven geroepen om bijzondere projecten in de spotlights te zetten en daarmee zorginnovatie te stimuleren. Negen projecten waren genomineerd voor deze prijs.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top