ACTUEEL

Zorginstellingen samen aan de slag met e-learning

Zes grote VVT-instellingen gaan gezamenlijk digitale opleidingen voor de VVT-sector ontwikkelen. De samenwerking krijgt vorm in een eigen landelijk e-learning netwerk met als naam Zorg Leren.

Via dit netwerk kunnen Nederlandse zorgorganisaties gezamenlijk e-learning trainingen produceren en voordelig aan de eigen medewerkers aanbieden. “De aansluiting van zes instellingen tegelijk betekent een doorbraak in de beschikbaarheid van e-learning voor de VVT-sector”, licht Zorg Leren coördinator Mireille Boonstra-Kints het belang van het initiatief toe.

Nijpend

Eerder dit jaar deed het Zorg Leren Netwerk onderzoek onder duizenden VVT-medewerkers naar de specifieke kennisbehoeftes. “Hieruit bleek dat zelfs voor de meest nijpende behoeftes nauwelijks digitale opleidingen bestaan”, aldus Kints. In de curatieve zorg functioneert het netwerk al sinds 2008 als e-learning platform. “VVT-instellingen hoeven dus niet opnieuw het wiel uit te vinden”, stelt Kints. “Deelnemende instellingen stappen als het ware in een rijdende trein”. De eerste digitale VVT-opleidingen worden komend voorjaar verwacht en onder andere via de website http://www.zorgleren.nlbeschikbaar gesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top